Nieuwe coachingsoftware zet data om in inzichten

MYLAPS werkt samen met Studio2 en biedt coachingsoftware om uitgebreide trainingsinzichten te krijgen: Haal het meeste uit je trainingsgegevens en zeg vaarwel tegen je stopwatch!

De nieuw gelanceerde CoachSUITE zet MYLAPS-trainingsdata om in waardevolle (live) inzichten voor sportcoaches en sporters. De coachingsoftware is ontwikkeld door het Nederlandse sporttechnologiebedrijf Studio2 samen met MYLAPS en biedt deze tool aan alle coaches, circuits en federaties die ernaar streven het maximale uit hun trainingen te halen. Initiatiefnemer Ronald Stolk is een ervaren software architect en voormalig talentcoach van het Nederlands Elftal in Triathlon en Openwaterzwemmen. Mede-eigenaar Robert Slippens is een 4-voudig Olympisch baanrenner en voormalig bondscoach van de Nederlandse bond.

CoachSUITE kan worden gebruikt in alle cyclische sporten waar timing belangrijk is, zoals fietsen, atletiek, zwemmen, schaatsen en paardenraces. De tool is compatibel met alle MYLAPS ProChip decoders en toont inzichten op een laptop, tablet, smartphone of scherm langs de baan. Ronde- en sectietijden van meerdere atleten kunnen worden gebruikt voor directe feedback of analyse na de training. CoachSUITE is een plug-and-play tool: alles wat je nodig hebt is toegang tot het lokale MYLAPS-decodernetwerk – geen timingpersoneel nodig!

‘In de sport kunnen enkele duizenden seconden een groot verschil maken. Als voormalig wielrenner en wielercoach weet ik dat ronde- en sectortijden in training kunnen helpen om de voortgang bij te houden. Omdat veel trainingslocaties al zijn uitgerust met MYLAPS timingsystemen, is het een geweldige kans om deze technologie te gebruiken om trainingssessies te optimaliseren. Met de meest nauwkeurige timinggegevens die MYLAPS-systemen bieden, geloven we dat we een sterke tool hebben ontwikkeld die de training naar een hoger niveau tilt.’

Robert Slippens, 4 x Olympisch baanwielrenner